Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /homepages/24/d511842103/htdocs/HipicaIriscar/wp-content/plugins/types/library/toolset/types/embedded/includes/wpml.php on line 643

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /homepages/24/d511842103/htdocs/HipicaIriscar/wp-content/plugins/types/library/toolset/types/embedded/includes/wpml.php on line 660
Entrada a Doma Natural | Hípica Iriscar

Què és la doma índia, natural o racional?

Fa mes de 6000 anys que els homes ens aprofitem dels cavalls cialis , utilitzant-los per moltes coses. Des de els principis que només els caçaven per menjar, fins avui en dia que majoritàriament l’utilitzem per plaer .

El sistema de doma tradicional es va crear en un temps on l’home estava més a prop de la naturalesa però coneixia menys el comportament dels animals.

 

Avui en dia la etologia ( estudi del comportament i la psicologia animal ) ens ha demostrat que encara que la doma clàssica ben aplicada funciona , no és de fàcil enteniment per el animal i dificulta l’aprenentatge tant del cavall com de la persona que vol aprendre.

La doma Natural no és més que un mètode de treballar el cavall d’una manera comprensible  per a ell. D’aquesta comprensió surt una forma nova de domar-los o redomar-los creant una relació d’harmonia i confiança mútua que anima al cavall a aprendre i a cooperar amb nosaltres voluntàriament . Convertint la doma en alguna cosa més que aprenentatge creien un lligam emocional i deixa al cavall obert a qualsevol tipus de doma addicional que vulguis ensenyar .