Què és?

És un mètode terapèutic que utilitza el cavall con medi de transmissió. Està principalment adreçat als nens amb discapacitat motora o mental. A més dels beneficis terapèutics físics i psíquics, el contacte amb el cavall serveix especialment per a desenvolupar aspectes com la comunicació, l’empatia, el respecte, l’autonomia personal o la responsabilitat, entre altres competències personals. El cavall és l’instrument principal de diverses tècnicques orientades al tractament de persones amb discapacitats o problemes socials.

  • Hipoteràpia: Consisteix en aprofitar el potencial terapèutic de l’equitació per a tractar persones amb discapacitats físiques, siguin congènites o adquirides. Es basa amb aspectes como la transmissió del calor corporal del cos del cavall a la persona, els impulsos rítmics i el moviment biomecànic del cavall. El seu objectiu principal es el de millora de la qualitat de vida general dels usuaris.
  • Equitació terapèutica: Mitjançant el contacte amb el cavall y la motivació que desperta, s’apliquen solucions als problemes d’aprenentatge i d’adaptació que presenten les persones afectades per algun transtorn o discapacitat psiquica. Augmenta la motivació i estimula l’afectivitat, millora la atenció i concentració, estimula la sensibilitat tàctil, visual, auditiva y olfactiva, ajuda al aprenentatge pautat d’accions i augmenta l’autonomia personal.
  • Equitació adaptada: Dirigida a aquelles persones que practiquen l’equitació como una opció lúdica o esportiva, però que per la seva discapacitat precisen adaptacions.
  • Equinoterapia social: La relació afectiva que s’estableix amb el cavall i la conviv��ncia en el grup, amb   ajuda superar conflictes i integrar-se a la societat les persones amb problemes de adaptació social.

equinoterapia_carles_gargallo_seva

Coneix més de l’equinoteràpia al treball realitzat per l’Iris Gargallo. ��Amb el títol “Com ajuda l’equinoteràpia en el benefici psíquic, físic i social de nens i nenes amb Síndrome de Down.” Mire’l aqu������������������������.

logoCAT